Chat with us, powered by LiveChat

Leggen

Zwevend leggen bamboe vloer

Bij zwevend plaatsen wordt de bamboe vloer op een ondervloer geplaatst. De planken worden aan elkaar gemaakt door ze te verlijmen, zonder deze vast te lijmen aan het oppervlak of de ondervloer.

Het verlijmen gebeurt via een mes- en groefverbinding. Deze techniek maakt de vloer stabiel; na het verlijmen van de vloer kunnen de planken onderling niet meer bewegen en vormt het een grote zwevend geheel.

Bekijk zwevende vloeren

Ondervloeren voor bamboe vloeren

Afhankelijk van de ondervloer en de toepassing adviseren wij u een ondervloer.

Zo hebben wij ondervloeren die het loopgeluid of contactgeluid dempen, maar ook ondervloeren die in bepaalde situaties geschikt zijn voor vloerverwarming.

Meer over ondervloeren

Verlijmd leggen bamboe vloer

Heeft u een ondervloer met vloerverwarming? Dan wordt de bamboe vloer niet zwevend, maar verlijmd geplaatst. Bij verlijmd plaatsen lijmen wij de bamboevloer direct vast aan de ondervloer van beton of anhydriet, waardoor de bamboe vloer de warmte optimaal kan doorgeven.

Heeft u geen vloerverwarming maar wel een egale ondervloer? Ook dan adviseren wij u de nieuwe vloer te laten verlijmen. Dit geeft een stabieler resultaat, doordat de vloer vast wordt gelijmd aan de woning.

Bekijk verlijmde vloeren

Bamboe vloer op vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het doorgaans het beste om de bamboe vloer te verlijmen aan de cementdekvloer of anhydrietvloer; zo wordt de warmte van de vloerverwarming optimaal doorgegeven.

In bepaalde situaties is het mogelijk om zonder te verlijmen een bamboe vloer te leggen. We gebruiken dan een hele dunne ondervloer met een lage warmteweerstand zodat de meeste warmte wordt doorgelaten.

Meer over vloerverwarming

Ons bamboe vloeren legteam

Al sinds 2009 leggen wij onze bamboe vloeren zelf. Onze leggers hebben meerdere jaren ervaring in de parketbranche of zijn door onszelf opgeleid.

Meer over ons

Ondergrond om op te leggen

Een bamboe vloer kan niet altijd direct geplaatst worden op de ondergrond. Uitleg verschillende ondergronden en eventuele extra voorbereidingen - vlak, droog, trekvast en stofvrij

Legwoorwaarden

Zelf uw bamboe vloer leggen

Naast de bamboe vloeren die wij leggen, zowel zwevend als verlijmd, hebben wij ook een aantal bamboe vloeren die gemakkelijk zelf te leggen zijn. Deze bamboe vloeren hebben een click-systeem dat zwevend wordt gelegd.

Bekijk vloeren met click-systeem