Chat with us, powered by LiveChat

Productie

Bamboe teelt

De jaarlijkse kap van enkel de volwassen stammen is niet alleen positief voor de bosomvang, het versterkt ook de groeikracht van het bamboebos. Dankzij deze ontwikkeling krijgt de boer elke na elke kapronde meer nieuwe bamboescheuten en wordt de kwaliteit van de bamboe ieder jaar beter. De boeren plantagehouder meet dit door zijn stammen als ‘eigendom’ te merken en ieder jaar de opkomst van de planten te tellen.

Meer over bamboe

Verwerking

Niet alleen de kap en groei van de bamboe is milieuvriendelijk, ook het verwerken van de bamboe tot parket en plaatwerk wordt op een bewuste wijze gedaan. Zo wordt de energie die de fabriek gebruikt voor het maken van de vloer voor een groot deel geleverd door ovens, waarin zaagsel en houtafval duurzaam wordt verbrand.

Meer over duurzaamheid

Lijm en richtlijnen

Voor de verlijming wordt uitsluitend met Europese leveranciers (met milieukeurmerken), zodat we de gegarandeerde kwaliteit kunnen bereiken. De gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm, de Europese norm die bepaalt dat plaatmaterialen per honderd gram niet meer dan tien milligram formaldehyde mogen bevatten.

Meer over garantie