Chat with us, powered by LiveChat

Vloerverwarming

Bamboe verlijmen op vloerverwarming

Heeft u een ondervloer met vloerverwarming? Dan wordt de bamboe vloer niet zwevend, maar verlijmd geplaatst. Bij verlijmd plaatsen lijmen wij de bamboevloer direct vast aan de ondervloer van beton of anhydriet, waardoor de bamboe vloer de warmte optimaal kan doorgeven.

Meer over leggen op vloerverwarming

Dekvloer moet droog zijn

Om de bamboe vloer te kunnen leggen op een dekvloer waar vloerverwarming in ligt, moet deze zijn uitgedroogd. Bij bestaande dekvloeren is dit al het geval; bij nieuw gestorte dekvloeren moet rekening mee gehouden worden.

De droogtijd van een nieuwe gestorte cementdekvloer is minimaal één week per gestort centimeter dekvloer.

Meer over voorbereiding

Vlakheid dekvloer

De dekvloer moet vlak zijn om een bamboe vloer op te kunnen verlijmen. Bij het frezen van sleuven voor vloerverwarming, moeten de sleuven na het aanleggen van het vloerverwarming systeem netjes worden dichtgesmeerd.

Mocht uw ondervloer niet helemaal vlak zijn, dan zal deze geëgaliseerd moeten worden. Wij kunnen hier een vrijblijvende offerte voor opstellen.

Legvoorwaarden

Dekvloer primen voor hechting

Bij het verlijmen van een bamboe vloer op een dekvloer met vloerverwarming primen wij deze altijd om een goede hechting te garanderen. Bij een anhydrietvloer zal er ook geschuurd moeten worden; bij een cementdekvloer is alleen primen voldoende.

De primer wordt aangebracht met een roller. Wanneer de primer droog is kan de bamboe vloer worden verlijmd. Doorgaans plannen wij het primen een week van tevoren in voordat wij de bamboe vloer komen leggen.

Breng een bezoek aan onze showroom