Ecologische vloeren

Bamboe als ecologische vloer

Ben je op zoek naar ecologische vloeren? Dan is het bamboe parket van Natuurlijk Bamboe de vloer voor jou! Deze vloer is gemaakt van een zeer sterke bamboe soort. Het is ontzettend sterk en slijtvast. Wil jij ook graag meedoen aan het verduurzamen van de aarde? Kies dan voor de ecologische vloeren van Natuurlijk Bamboe. Ons bedrijf is in 2009 opgericht met één doel in gedachte: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren.

Ecologische bamboe vloeren

Een veelgestelde vraag die we vaak krijgen over bamboe is waarom dit zo’n duurzaam product is? De duurzaamheid van bamboe ligt in het feit dat het snel weer terug groeit. Ook is bamboe geen boomsoort, maar een grassoort. Bamboe heeft gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar nodig om volwassen te worden, in tegenstelling tot een boom die 25 tot 75 jaar nodig heeft. Dankzij deze ecologische vloer hoef jij je geen zorgen te maken om een eventueel bamboe tekort. Om het even wetenschappelijk uit te leggen, slaat bamboe tijdens de groei CO2 op en hierdoor wordt CO2 vastgelegd zolang het bamboe product in gebruik is. Dit kan oplopen tot 1662 Kg CO2 per m3 bamboe. Onze bamboe producten voldoen aan de E1 norm en veel ook aan de E0 norm. Het binnenklimaat ondervindt geen last vluchtende stoffen. Dit is ideaal voor je binnenklimaat en je gezondheid.

Bamboe vloeren

Bamboe vloer teelt

Zoals je leest is de bamboeteelt dus zeer milieuvriendelijk ten opzichte van de teelt van hardhout. Voor deze ecologische vloer wordt er jaarlijks gekapt, na de kap groeien de stammen van de bamboe gewoon weer aan en wordt het bamboebos sterker als daarvoor. De groeikracht neemt toe. De boer heeft het voordeel dat hij niet telkens een nieuw bos hoeft te planten. Dit is beter voor de boer en het milieu.

Voordelen van ecologische vloeren

Dat een bamboe vloer een ecologische vloer is, is al duidelijk. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij nog een keer alle voordelen voor jou op een rij gezet:

  • Bamboe is in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Bamboe vloeren zijn duurzaam
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk schoon te maken
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk in onderhoud
  • Bamboe vloeren zijn hygiënisch
  • Bamboe vloeren gaan heel lang mee
  • Bamboe vloeren zijn milieuvriendelijk
Bamboe vloeren

De verwerking van bamboe

Niet alleen de kap en groei van de bamboe is milieuvriendelijk, ook het verwerken van de bamboe tot parket en plaatwerk wordt op een bewuste manier gedaan. Zo wordt de energie die de fabriek gebruikt voor het maken van de ecologische vloer voor een groot deel geleverd door ovens, waarin zaagsel en houtafval duurzaam worden verbrand. Voor de verlijming wordt uitsluitend met Europese leveranciers (met milieukenmerken) gewerkt, zodat we de gegarandeerde kwaliteit kunnen bereiken. De gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm, de Europese norm die bepaalt dat plaatmaterialen per 100 gram niet meer dan 10 milligram formaldehyde mogen bevatten.

Neem contact met ons op

Wil je ook graag ecologische vloeren laten leggen? Laat dit over aan de experts van Natuurlijk Bamboe. Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Bamboe vloeren

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren