Bamboe vloeren

Duurzame bamboe vloeren in huis

Met bamboe vloeren in huis haal je zowel duurzaamheid als een prachtige sfeer in je woning. Wil je graag een goede investering maken voor de toekomst? Dan is een bamboe vloer van Natuurlijk Bamboe niet weg te denken. Onze bamboe vloeren zijn van uitstekende kwaliteit en is in meerdere vormen verkrijgbaar. Ons bedrijf is in 2009 opgericht met één doel: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren.

Bamboe vloeren bekend maken

Veel mensen die voor bamboe vloeren kiezen, doen dit omdat ze het er mooi uit vinden zien, maar ook omdat bamboe vloeren zeer duurzaam zijn. Maar wist je dat bamboe vloeren nog vrij onbekend zijn in Nederland? Daar willen wij graag verandering in brengen en dat doen we graag samen met jou! Zowel de zakelijke als de particuliere klant kan bij ons terecht. Of je nu op zoek bent naar een vloer voor je woonkamer of voor de vergaderruimte van je bedrijf, we hebben voor iedere ruimte een passend interieuradvies.

bamboe vloeren

Bamboe vloeren en vloerverwarming

Ben je nog aan het twijfelen tussen een houten vloer of een bamboe vloer? Wij raden altijd bamboe vloeren aan. We zullen dit verder toelichten. Bamboe vloeren hebben het voordeel dat het goed gecombineerd kan worden met een vloerverwarming. Bamboe heeft een zeer lage warmteweerstand, wat betekent dat je niet extra hoeft te stoken om het warm te krijgen in huis. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met vloeren, maar ook met ondervloeren en vloerverwarming. Ze helpen je dan ook graag verder.

Bamboe vloeren kopen voor in huis

Het is niet vreemd dat bamboe vloeren in huis een trend begint te worden. Het is namelijk een ecologisch verantwoorde keuze. Het voordeel van een bamboe vloer kopen is dat hier maar weinig gekapt voor hoeft te worden. Bamboe groeit namelijk weer vlot aan. Bamboe is daarnaast ook geen boom, maar een grassoort. Met het kopen van een bamboe vloer voor in huis geef je een hele natuurlijk uitstraling aan jouw woning. Heb je kleine kinderen in huis? Ook daarvoor zijn bamboe vloeren ideaal. Bamboe vloeren zijn namelijk ontzettend hard, de vloer zal dus niet snel slijten en dat scheelt je veel kosten op de lange termijn. Ook is de vloer goed te lakken of te oliën wanneer je een andere kleur wil hebben. De vloer ziet er hierdoor weer uit als nieuw en je kunt op deze manier ook de tint van tijd tot tijd veranderen.

Duurzaamheid van bamboe vloeren

Een veelgestelde vraag die wij krijgen is waarom bamboe zo’n duurzaam product is. Als eerste ligt de grote duurzaamheid van bamboe in het feit dat het zo snel groeit. In 4 tot 5 jaar is een bamboestam volwassen en kan hij gekapt worden. Hierdoor is het als grondstof dus onuitputtelijk en dat maakt het ontzettend duurzaam. Een bamboe vloer kopen betekent dus dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er snel een tekort aan bamboe zal ontstaan. Om het even wetenschappelijk uit te leggen slaat bamboe tijdens de groei CO2 op en hierdoor wordt CO2 vastgelegd zolang het bamboe product in gebruik is. Dit kan oplopen tot 1662 Kg CO2 per m3 bamboe. Onze bamboe producten voldoen aan de E1 norm en veel ook aan de E0 norm. Het binnenklimaat ondervindt geen last vluchtende stoffen. Dit is ideaal voor je binnenklimaat en gezondheid.

bamboe vloeren kopen

Bamboe vloeren teelt

Zoals hierboven benoemd is de bamboeteelt zeer milieuvriendelijk. Wanneer je een bamboe vloer gaat kopen, dan is het goed om te weten dat de jaarlijkse kap van de volwassen stammen ervoor zorgen dat de groeikracht van het bamboebos toeneemt. Dankzij deze ontwikkeling krijgt de boer na elke kapronde meer bamboescheuten als daarvoor. Ook wordt de kwaliteit van bamboe ieder jaar beter. De boeren plantagehouder meet dit door zijn stammen als ‘eigendom’ te merken en ieder jaar de opkomst van de planten te tellen.

Verwerking van bamboe

Niet alleen de kap en groei van de bamboe is milieuvriendelijk, ook het verwerken van de bamboe tot parket en plaatwerk, wordt op een bewuste wijze gedaan. Zo wordt de energie die de fabriek gebruikt voor het maken van de vloeren voor een groot deel geleverd door ovens, waarin zaagsel en houtafval duurzaam worden verbrand. Voor de verlijming wordt uitsluitend met Europese leveranciers (met milieukeurmerken) gewerkt, zodat we de gegarandeerde kwaliteit kunnen bereiken. De gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm, de Europese norm die bepaalt dat plaatmaterialen per 100 gram niet meer dan 10 milligram formaldehyde mogen bevatten.

Houten vloer of bamboe vloer kopen

Veel mensen kiezen voor een houten vloer, omdat dit natuurlijk staat en ook veel gezondheidsvoordelen heeft. Wat is dan het verschil tussen bamboe vloeren en een houten vloeren? Er bestaat een bamboesoort in China die door de Chinese lokale bevolking al eeuwenlang als voedselbron werd gebruikt en is dankzij haar hardheid een geliefd alternatief voor hout: de Phyliostachys pubescens. Zodoende werd bamboe meer en meer ingezet. Tegenwoordig raken de natuurlijke hulpbronnen als hardhout op. Elk minuut wordt er zo’n 15 hectare tropische bomen/regenwouden gekapt en de exploitatie van hardhout is daarmee een van de grotere problemen op aarde. Bamboe is om die redenen een duurzaam alternatief geworden. Dus wil je graag goed zijn voor de aarde en hou je ook van een natuurlijke sfeer in huis? Dan mag een bamboe vloer niet missen bij jou thuis.

bamboe vloer

Hardheid en slijtvastheid bamboe

De hardheid van bamboe speelt ook een belangrijke rol in de duurzaamheid van bamboe. Door de dichte structuur en hardheid is het materiaal zeer slijtvast en gaat het lang mee. Bamboe is harder dan bijvoorbeeld een eiken vloer, daarnaast kan bamboe worden samengeperst wat zorgt voor een hardheid harder dan tropisch hardhout. Bamboe vloeren gaan dan ook jaren en jaren mee en zullen niet snel sporen van slijtage laten zien.

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren

Bamboe vloeren en weinig onderhoud

In tegenstelling tot een natuurstenen vloer heeft bamboe amper onderhoud nodig. Dit is ook het geval met houten vloeren in tegenstelling tot bamboe vloeren. Voor veel mensen is het onderhouden van een houten vloer een belemmering en dat weerhoudt veel mensen er dan ook van om hiervoor te kiezen. Met een bamboe vloer heb je een sterke vloer met minimaal onderhoud. Zoals bij alle andere vloeren moet de bamboe vloer gestofzuigd worden om stof en vuil te verwijderen, daarnaast is één keer per week dweilen voldoende. Na jaren gebruik is de bamboe vloer makkelijk opnieuw te schuren en te lakken om er weer als nieuw uit te zien. Bij een density vloer is het materiaal zelfs zo hard dat het zich niet laat indeuken en wordt de onderhoudsinterval zelfs nog langer. De gemiddelde levensduur na het kopen van een bamboe vloer is daardoor minstens 40 jaar!

Neem contact met ons op voor uw nieuw bamboe vloer

Wil je ook graag een bamboe vloer kopen en laten plaatsen? De deskundigen van Natuurlijk Bamboe helpen je graag. Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. Je hoort dan heel snel van ons.

Natuurlijk Bamboe BV
4.6
Based on 11 reviews
powered by Google
Bart SiggerBart Sigger
11:54 13 Feb 21
Goede en vriendelijke toelichting
Miriam TraudesMiriam Traudes
19:04 06 Nov 20
Nu na ruim 10 jaar is onze bamboe vloer nog als nieuw
Matisse burgmanMatisse burgman
11:17 21 Jan 20
Nieuwe bamboe (caramel plainpressed) vloer net gelegd en het ziet er super mooi uit! Weet waar hij het over heeft, echt blij mee
jaap bijljaap bijl
09:18 26 Jun 19
Natuurlijk Bamboe heeft bij ons een prachtige bamboe vloer gelegd en op een creatieve manier ook een bamboe terras aangelegd. Deskundige en creatieve ondernemer die vakwerk levert.
Esther van MarrewijkEsther van Marrewijk
09:31 23 Apr 19
prachtige vloer voor een mooie prijs! dank je wel!
Bert BerenbakBert Berenbak
14:04 02 Mar 19
Goede service en (geduldig) willen meedenken met de klant. Erg fijn. Mijn vloer is heel strak gelegd en ziet er zeer mooi uit. Ik raad een lichte bamboevloer dan ook zeker aan.
Peter SmitshuyzenPeter Smitshuyzen
15:53 07 Feb 19
Goed, leuk en vriendelijk geholpen. Mensen denken met je mee en hebben verstand van zaken. Zeker een aanrader voor als je een mooie vloer zoekt en je wilt wat anders dan hardhout.Er zouden veel meer bamboe vloeren en andere producten verkocht moeten worden een prachtig alternatief.
Anne van BuulAnne van Buul
12:22 30 Sep 17
Mooie showroom in Doorn. Verkoper heeft veel kennis van zaken en veel voorbeelden om te laten zien. Vloeren zijn van goede kwaliteit. Een aanrader voor mensen die een natuurlijke en duurzame vloer zoeken.
js_loader