Vloerverwarming

Bamboe vloer van Natuurlijk Bamboe

Ben je benieuwd of er onder een bamboe vloer een vloerverwarming geplaatst kan worden? Bamboe vloeren zijn ontzettend sterk en zullen maar weinig krimpen of uitzetten wanneer ze eenmaal geplaatst zijn. Dat betekent dat een vloerverwarming zeker mogelijk is. Onze bamboe vloer en vloerverwarming leveren wij samen in een scherpe all-in-one deal. Op die manier weet je zeker dat het allemaal bij elkaar past. Ook geven wij 100% garantie op onze vloeren met vloerverwarming. Natuurlijk Bamboe is het bedrijf waar je moet zijn om mooie bamboe vloeren te laten plaatsen die geschikt zijn om op een vloerverwarming te plaatsen. Ons bedrijf is in 2009 opgericht met één doel: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren.

Bamboe vloeren in Nederland

Wist je dat bamboe vloeren nog helemaal niet zo bekend zijn in Nederland? En dat is zonde, want de bamboe vloer is een prachtig alternatief voor de houten vloer. Een bamboe vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook zeer duurzaam. Wij willen de bamboe vloer graag bekender maken en dat doen wij samen met jou. Zowel de zakelijke als de particuliere klant kan bij ons terecht. Of je nu een vloerverwarming onder de bamboe vloer wil laten plaatsen in je woning of in je bedrijfspand, het is allemaal mogelijk. Wij hebben voor iedere ruimte een passend interieuradvies.

vloerverwarming onder bamboe vloer

Bamboe vloer en vloerverwarming

Wil je graag een natuurlijke sfeer in de woonkamer, maar durf je niet voor een houten vloer te kiezen omdat dit te weinig warmte doorlaat? Dan is de bamboe vloer de oplossing die je zoekt. De bamboe vloer heeft, net zoals een houten vloer, een natuurlijke en warme uitstraling. Bamboe heeft een zeer lage warmteweerstand, dit betekent dat je niet extra hoeft te stoken om de vloer warm te krijgen. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met vloeren en ondervloeren, maar ook met vloerverwarming. We helpen je graag verder!

Bamboe vloer verlijmen

Heb je een ondervloer met vloerverwarming? Dan wordt de bamboe vloer niet zwevend, maar verlijmd geplaatst. Bij verlijmd plaatsen lijmen wij de bamboe vloer direct vast aan de ondervloer van beton of anhydriet, waardoor de bamboe vloer de warmte optimaal kan doorgeven. Bij vloerverwarming is het doorgaans het beste om de bamboe vloer te verlijmen aan de cementdekvloer of anhydrietvloer, zo wordt de warmte van de vloerverwarming optimaal doorgegeven. In bepaalde situaties is het mogelijk om zonder te verlijmen een bamboe vloer te leggen. Wij gebruiken dan een hele dunne ondervloer met een lage warmteweerstand zodat de meeste warmte wordt doorgelaten.

Lage temperatuur verwarming

Tegenwoordig is een lage temperatuur verwarming niet weg te denken uit nieuwbouw en renovatie. Als we ons huis willen verwarmen met duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen en andere lage temperatuur verwarming, dan wordt veelal een vloerverwarmingsysteem aangebracht. De enige voorwaarde bij een LTV systeem is dat de vloerbedekking voldoende warmte doorlaat en een lagere warmteweerstand heeft dan 0,09 Rc of soms zelfs 0,07 Rc. De bamboe vloeren van Natuurlijk Bamboe die geschikt zijn voor vloerverwarming hebben een warmteweerstand van 0,06 of 0,07 Rc en voldoen dus in alle gevallen om geplaatst te worden op vloerverwarming.

verlijmen vloerverwarming bamboe vloer

Totaalpakket bamboe vloer en vloerverwarming

Bamboe en vloerverwarming laten zich dus uitstekend combineren dankzij de lage warmteweerstand en het feit dat het zich direct laat verlijmen op ieder cementdekvloer, anhydrietvloer of fermacell vloer. De experts van Natuurlijk Bamboe hebben jarenlange ervaring met vloeren, maar ook met ondervloeren en vloerverwarming en helpen je graag hiermee. Wij bieden ook een totaalpakket aan van vloerverwarming en vloer, zodat alles door een gespecialiseerd bedrijf gedaan wordt. Zo loop je geen risico’s omdat je één aanspreekpunt hebt.

Geen tekort aan bamboe

We krijgen vaak de vraag waarom bamboe een duurzaam product is. Als eerst ligt de duurzaamheid bij het feit dat bamboe zo snel groeit. Bamboe is in 4 tot 5 jaar volwassen en kan dan gekapt worden. Dit is dus veel sneller dan de gemiddelde boom. Wanneer je een bamboe vloer wilt aanschaffen hoef je je geen zorgen te maken dat er een tekort aan bamboe zal ontstaan. Om het even wetenschappelijk uit te leggen slaat bamboe tijdens de groei CO2 op en hierdoor wordt CO2 vastgelegd zolang het bamboe product in gebruik is. Dit kan oplopen tot 1662 Kg CO2 per m3 bamboe. Onze bamboe producten voldoen aan de E1 norm en veel ook aan de E0 norm. Het binnenklimaat ondervindt geen last van vluchtende stoffen. Dit is ideaal voor jouw binnenklimaat en gezondheid.

bamboe stelen

Teelt van bamboe

De bamboeteelt is dus zeer milieuvriendelijk. Wanneer je een bamboe vloer aanschaft, dan is het fijn om te weten dat de jaarlijkse kap van de volwassen stammen ervoor zorgt dat de groeikracht van het bamboebos toeneemt. Tijdens elke kap ronde komen er meer bamboescheuten tevoorschijn als daarvoor. Ook wordt de kwaliteit van de bamboestammen ieder jaar beter.

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren

Onderhoud van bamboe vloer met vloerverwarming

Naast de duurzaamheid heeft bamboe nog een ander groot voordeel en dat is het onderhoud. Dit type vloer heeft genoeg aan stofzuigen en wekelijks een keer dweilen. Ook is dit materiaal zeer slijtvast, ideaal dus! Geniet van jouw bamboe vloer met vloerverwarming zonder je zorgen te maken over slijtage.

Neem contact met ons op

Wil je ook graag een bamboe vloer met vloerverwarming kopen? De deskundigen van Natuurlijk Bamboe helpen je graag. Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.