Chat with us, powered by LiveChat

Renoveren (schuren)

Huidige vloer schuren - zowel bij olie als lak

Eerst zal de vloer geschuurd worden om de afwerkingslaag eraf te halen. Na meerdere schuurgangen is de vloer is de vloer helemaal kaal om vervolgens een nieuwe olie- of laklaag aan te brengen.

Na het schuren wordt er een nieuwe afwerking aangebracht; dit kan hetzelfde als de eerdere afwerking, maar er kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld een kleurolie.

Lees over voorbereiding om te kunnen schuren

Afwerken met lak

Lak is de meest gekozen afwerking voor bamboe, maar ook houten parket. De lagen lak maakt dat de vloer helemaal afgesloten is. Dit maakt de vloer ook zeer geschikt voor in de keuken.

Naast de bekende lakken die de vloer een heldere uitstraling geven, kan er ook gekozen worden voor een matte lak. Dit geeft de vloer een onbehandelde matte uitstraling.

Meer over afwerking

Afwerken met olie

Bamboe kan ook worden afgewerkt met olie. Olie trekt in de bamboe en maakt de vloer waterafstotend. Door het regelmatig bijoliƫn gaat een geoliede bamboe vloer langer mee.

Olie geeft de vloer een mattere uitstraling dan lak en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Lees ons blog over olie versus lak

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Is uw vloer toe aan renovatie? Neem dan contact met ons op. Graag bespreken wij de mogelijkheden met u. Wij stellen dan een offerte voor u op

Ook zullen wij met u bespreken of het nodig is om van te voren de situatie te inspecteren.

Neem contact met ons op