Chat with us, powered by LiveChat

Voorbereiding

Ondergrond moet vlak zijn

Om een bamboe vloer te kunnen leggen moet er een vlakke ondergrond zijn. Hoe vlakker uw ondergrond, hoe vlakker uw bamboe vloer wordt.

Mocht uw ondervloer niet helemaal vlak zijn, dan zal deze geëgaliseerd moeten worden. Wij kunnen hier een vrijblijvende offerte voor opstellen. Ook kunt u dit door uw aannemer of een andere partij laten doen.
Wanneer een andere partij egaliseert kunnen wij echter geen garantie geven op de hechting van de egalisatie op de dekvloer.

Lees hoe u kunt controleren of uw dekvloer vlak is

Dekvloer moet droog zijn

Om de bamboe vloer te kunnen leggen op een dekvloer waar vloerverwarming in ligt, moet deze zijn uitgedroogd. Bij bestaande dekvloeren is dit al het geval; bij nieuw gestorte dekvloeren moet rekening mee gehouden worden.

De droogtijd van een nieuwe gestorte cementdekvloer is minimaal één week per gestort centimeter dekvloer.

Vragen? Neem contact op

Vloerverwarming (nieuw aangelegd)

Heeft u een ondervloer met vloerverwarming? Dan wordt de bamboe vloer niet zwevend, maar verlijmd geplaatst. Bij verlijmd plaatsen lijmen wij de bamboevloer direct vast aan de ondervloer van beton of anhydriet, waardoor de bamboe vloer de warmte optimaal kan doorgeven.

Het is van groot belang dat, bij nieuw aangelegde vloerverwarming, het opstookprotocol is uitgevoerd voordat wij de vloer komen leggen. Ook moet de vloerverwarming weer uit zijn als wij de werkzaamheden uit komen voeren.

Meer over vloerverwarming

Ruimtes vrij van mensen en meubels

Wanneer de werkzaamheden worden verricht dienen de betreffende ruimtes toegankelijk, leeg, stofvrij en droog (0,5% max vochtpercentage) te zijn.

Ook kunnen ruimtes tijdens de werkzaamheden niet door derden betreden worden.

Meer over leggen

Dekvloer primen voor hechting

Bij het verlijmen van een bamboe vloer op een dekvloer (eventueel met vloerverwarming) primen wij deze altijd om een goede hechting te garanderen. Bij een anhydrietvloer zal er ook geschuurd moeten worden; bij een cementdekvloer is alleen primen voldoende.

De primer wordt aangebracht met een roller. Wanneer de primer droog is kan de bamboe vloer worden verlijmd. Doorgaans plannen wij het primen een week van tevoren in voordat wij de bamboe vloer komen leggen.

Breng een bezoek aan onze showroom