Bamboe vloer leggen

Bamboe vloer laten leggen

Wil jij graag een stijlvolle en duurzame bamboe vloer laten leggen? Dit laat je doen door de experts van Natuurlijk Bamboe. Ons bedrijf is in 2009 opgericht met één doel in gedachte: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren. Door een bamboe parket te laten leggen weet jij zeker dat je een prachtig eindresultaat kunt verwachten en daarnaast ben je ook heel milieubewust bezig. Natuurlijk Bamboe vertelt je graag meer over onze stijlvolle bamboe vloeren.

Bamboe als duurzaam product

Wanneer jij voor bamboe vloeren kiest, kies je voor een duurzaam product. Wij krijgen vaak de vraag over bamboe waarom het nou zo’n duurzaam product is? De duurzaamheid van bamboe ligt in het feit dat het snel terug groeit. Waar een boom gemiddeld 25 tot 75 jaar nodig heeft om klaar te zijn voor de kap, heeft bamboe maar 5 tot 7 jaar nodig. Bamboe is dan ook geen boomsoort maar een grassoort. Om het even wetenschappelijk uit te leggen slaat bamboe tijdens de groei CO2 op en hierdoor wordt CO2 vastgelegd zolang het bamboe product in gebruik is. Dit kan oplopen tot 1662 Kg CO2 per m3 bamboe. Onze bamboe producten voldoen aan de E1 norm en veel ook aan de E0 norm. Het binnenklimaat ondervindt geen last vluchtende stoffen. Dit is ideaal voor jouw binnenklimaat en gezondheid.

Bamboe vloeren

Bamboe vloer teelt

Bamboe parket laten leggen is dus een zeer milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor houten vloeren in huis. Bamboe groeit na elke kapronde vanzelf weer terug. Dit kan soms wel 5 tot wel 91 centimeter per dag zijn. De boer hoeft dus geen nieuwe bamboebos terug te planten, zoals wel het geval is bij hardhout. En niet alleen dat, maar de nieuwe teruggroeiende bamboestammen worden ook sterker dan hun voorganger. De groeikracht neemt toe.

Zwevend leggen van bamboe parket

Bij het zwevend plaatsen wordt de bamboe vloer op een ondervloer geplaatst. De planken worden aan elkaar gemaakt door ze te verlijmen, zonder deze vast te lijmen aan het oppervlak of de ondervloer. Het verlijmen gebeurt via een mes- en groefverbinding. Deze techniek maakt de vloer stabiel; na het verlijmen van de vloer kunnen de planken onderling niet meer bewegen en vormt het een groot zwevend geheel.

Ondervloeren bamboe vloer leggen

Afhankelijk van het soort bamboe vloer en de toepassing adviseert Natuurlijk Bamboe jou een ondervloer te nemen. Zo hebben wij ondervloeren die het loopgeluid of contactgeluid dempen, ideaal bij kleine kinderen of huisdieren. Maar wij hebben ook ondervloeren die in bepaalde situaties geschikt zijn voor vloerverwarming.

Bamboe vloeren

Verlijmd bamboe vloer leggen

Heb je een ondervloer met vloerverwarming? Dan wordt de bamboe vloer niet zwevend, maar verlijmd geplaatst. Bij verlijmd plaatsen lijmen wij de bamboevloer direct vast aan de ondervloer van beton of anhydriet, waardoor de bamboe vloer de warmte optimaal kan doorgeven. Heb je geen vloerverwarming maar wel een egale ondervloer? Ook dan adviseren wij je de nieuwe vloer te laten verlijmen. Dit geeft een stabieler resultaat, doordat de vloer vast wordt gelijmd aan de woning.

Bamboe vloer op vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het doorgaans het beste om de bamboe vloer te verlijmen aan de cementdekvloer of anhydrietvloer; zo wordt de warmte van de vloerverwarming optimaal doorgegeven. In bepaalde situaties is het mogelijk om zonder te verlijmen een bamboe vloer te leggen. We gebruiken dan een hele dunne ondervloer met een lage warmteweerstand zodat de meeste warmte wordt doorgelaten.

Bamboe vloeren

Zelf bamboe leggen of door experts

Natuurlijk Bamboe legt al sinds 2009 de bamboe vloeren zelf. Onze leggers hebben meerdere jaren ervaring in de parketbranche of zijn door onszelf opgeleid. Zij weten bijvoorbeeld dat een bamboe vloer niet altijd direct geplaatst kan worden op de ondergrond. Zij geven jou dan ook graag advies wat de beste voorbereidingen zijn: vlak, droog, trekvast of stofvrij. Ook kun je overwegen om de vloer zelf te leggen. Naast de bamboe vloer die wij leggen, zowel zwevend als verlijmd, hebben wij ook een aantal bamboe vloeren die gemakkelijk zelf te leggen zijn. Deze bamboe vloeren hebben een click-systeem dat zwevend wordt gelegd.

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren

Voordelen van ecologische vloeren

Dat een bamboe vloer zeer duurzaam is, is al duidelijk. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij nog een keer alle voordelen voor je op een rij gezet:

  • Bamboe is in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Bamboe vloeren zijn duurzaam
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk schoon te maken
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk in onderhoud
  • Bamboe vloeren zijn hygiënisch
  • Bamboe vloeren gaan heel lang mee
  • Bamboe vloeren zijn milieuvriendelijk

Neem contact met ons op

Wil je ook graag een bamboe vloer laten leggen? Laat dit over aan de experts van Natuurlijk Bamboe. Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. Je hoort dan snel van ons.