Bamboe vloer onderhoud

Onderhoud bamboe vloer

Wanneer je een mooie bamboe vloer hebt moet je deze ook goed onderhouden, maar hoe doe je dat precies? De experts van Natuurlijk Bamboe vertellen het je. Het onderhoud van een bamboe vloer is vrij eenvoudig, daarnaast is het hebben van een bamboevloer ook een duurzame optie. Bamboe groeit namelijk snel weer terug. Wil jij ook graag een duurzaam en makkelijk te onderhouden bamboe vloer laten leggen? Dan laat je dit over aan de experts van Natuurlijk Bamboe. Ons bedrijf is opgericht in 2009 met één doel: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren.

Slijtvast en makkelijk in onderhoud

Veel mensen die een bamboe vloer van Moso hebben laten leggen, hebben dit gedaan omdat ze de vloer er prachtig uit vinden zien. Maar dat is niet het enige, dit type vloer is ook zeer sterk, slijtvast en zeer makkelijk te onderhouden. Dagelijks goed stofzuigen en wekelijks een keer dweilen is meer dan voldoende. Met goed onderhoud aan jouw bamboe parket gaan jouw vloeren nog jaren mee. De Moso bamboe vloeren van Natuurlijk Bamboe hebben een leeftijdsverwachting van minimaal 40 jaar.

Bamboe vloeren

Bamboe vloer laten leggen door experts

Wanneer jij van plan bent om een bamboe vloer te laten leggen moet je hiervoor bij de deskundige van Natuurlijk Bamboe zijn. Onze experts hebben al jaren ervaring met het leggen van bamboe vloeren. Wij zorgen dan ook altijd voor een prachtig eindresultaat. Zowel de zakelijke als de particuliere klant kan bij ons terecht. Heb je informatie nodig over het onderhoud van deze mooie vloeren? Dan vertellen wij jou dat graag. Wij zullen het bamboe parket onderhoud verder voor jou toelichten.

Bamboe parket onderhoud

In tegenstelling tot een natuurstenen vloer heeft bamboe maar weinig onderhoud nodig. Dit is super handig, want je hoeft je veel minder zorgen te maken of de vloer mooi blijft en je houdt meer tijd over voor andere belangrijke taken. Let er op dat je voldoende onderhoud pleegt om de vloer in deze mooie staat te houden. Zo is dagelijks stofzuigen en wekelijks een keer dweilen aan te raden. Na jaren gebruik kun je overwegen om de vloer opnieuw te laten schuren en lakken door Natuurlijk Bamboe. Wordt het tijd voor een andere kleur vloer? Je doet dit door de vloer in te oliën. Bij een density vloer is het materiaal zelfs zo hard dat het zich niet laat indeuken en wordt de onderhoudsinterval nog langer. Het beste onderhoud voor je bamboevloer doe je zelf!

Onderhoud bamboe vloer met laklaag

Heb je een gelakte bamboe vloer? Dan is het onderhoud net even anders. Je wilt natuurlijk dat jouw gelakte bamboe vloer er mooi uit blijft zien. Voor elk type lak hebben wij de bijpassende onderhoudsmiddelen. Kijk vooral goed rond op onze website voor de juiste onderhoudsmiddelen. Houd in gedachte dat het juiste onderhoud renovatie uitstelt en dat scheelt je uiteindelijk veel geld. Voor elke bamboe vloer geldt dat stofzuigen belangrijk is om krassen met zand en vuil te voorkomen.

Bamboe vloeren

Bamboe vloer onderhoud met olie

Een ingeoliede bamboe vloer heeft meer onderhoud nodig dan een gelakte bamboe vloer. Een vloerzeep kan gebruikt worden bij het dweilen, dit materiaal zorgt ervoor dat de vloer bijgevoed wordt. Olie jouw bamboe vloer van tijd tot tijd in om het mooi te houden. Zo blijft de bamboe vloer waterafstotend.

Zelf onderhouden met onze onderhoudsproducten

Klein onderhoud van een geoliede bamboe vloer is eenvoudig zelf uit te voeren. Een geoliede bamboe vloer dient (ongeveer) eens per jaar geolied te worden. Dit doe je door de vloer te reinigen met een intensiefreiniger om deze vervolgens bij te oliën. De machines hiervoor kun je huren bij een bouwmarkt.

Bamboe vloeren

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren

Voordelen van bamboe vloeren

Eenmaal gekozen voor prachtig bamboe vloeren? Dan is goed onderhoud van groot belang. Wij hebben alle voordelen van bamboe vloeren nog een keer voor jou op een rij gezet:

  • Bamboe is in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Bamboe vloeren zijn duurzaam
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk schoon te maken
  • Bamboe vloeren zijn makkelijk in onderhoud
  • Bamboe vloeren zijn hygiënisch
  • Bamboe vloeren gaan heel lang mee
  • Bamboe vloeren zijn milieuvriendelijk

Neem contact met ons op

Wil je graag meer weten over bamboe vloer onderhoud? De experts van Natuurlijk Bamboe helpen je op weg! Wij geven je graag advies over de beste zorg voor jouw bamboe vloer onderhoud. Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. Je hoort dan snel van ons.