Duurzaam parket

Duurzaam parket vloeren bij Natuurlijk Bamboe

Ben jij op zoek naar een duurzaam parket? Dan moet je bij Natuurlijk Bamboe zijn voor prachtige bamboe parket. Ons bedrijf is in 2009 opgericht met één doel in gedachte: een mooi en duurzaam alternatief bieden voor houten vloeren. Bamboe is namelijk een zeer duurzaam materiaal en dus ook een stuk milieuvriendelijker dan hardhout. Voor de mooiste duurzame parket vloeren moet je bij Natuurlijk Bamboe zijn.

Duurzaam parket aanschaffen

Duurzaam parket gemaakt van bamboe is samengesteld uit bamboe componenten van verschillende afmetingen. Dit parket kan in verschillende parket systemen gelegd worden. Het aanschaffen van duurzaam bamboe parket doe je bij Natuurlijk Bamboe. Al onze bamboe vloeren zijn gemaakt van een bamboesoort dat zeer snel groeit. De vloer is, nadat het gemaakt is, goed af te werken door het te polijsten, te oliën, te lakken of in de was te zetten. In Nederland is ons bamboe vloer nog niet heel bekend, maar daar willen wij samen met jou verandering in brengen. Of je nu op zoek bent naar duurzame parket vloeren voor in de woonkamer of voor in jouw bedrijfspand, je gaat hiervoor naar Natuurlijk Bamboe. Wij hebben voor iedere ruimte een passend interieuradvies.

Bamboe vloeren

Vloerverwarming onder duurzaam parket

Heb je liever ook geen koude voeten? Dan is een vloerverwarming aan te raden. Met een vloerverwarming zit jij er in de winter er lekker warm bij. Toch moet je opletten welk type vloer je op de vloerverwarming gaat leggen. Veel soorten houten vloeren zijn niet geschikt omdat ze een te hoge warmteweerstand hebben. Het bamboe parket van Natuurlijk Bamboe heeft een lage warmteweerstand, ideaal voor op een vloerverwarming! Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een goede ondervloer. Ook leggen wij de bamboe vloer en vloerverwarming bij jou thuis.

Duurzame parket vloeren van bamboe

Veel duurzamer dan een bamboe parket kan het bijna niet. Bamboe vloeren zijn 100% een natuurproduct. Wist je namelijk dat bamboe maar 5 tot 7 jaar nodig heeft om volwassen te worden en klaar is voor de kap? Eenmaal gekapt groeit de stam weer uit tot een nieuwe grote bamboe stronk. Na elke kap ronde groeit het bamboebos steeds sterker. De boer hoeft dus niet elke keer een nieuw bos te planten, zoals wel het geval is bij hardhout. Voor een duurzame vloer kies je voor bamboe parket!

Zelf bamboe parket leggen

Het fijne van duurzame bamboe vloeren is dat deze makkelijk zelf te leggen zijn. Hier is wel de juiste gereedschap voor nodig. Laat je het leggen van het parket liever over aan een deskundige? Dan kun je de experts Natuurlijk Bamboe hiervoor inhuren. Wij weten precies welke techniek waar nodig is voor een prachtig eindresultaat!

Bamboe vloeren

Duurzaamheid van bamboe

Een veelgestelde vraag die wij vaak krijgen is waarom bamboe zo’n duurzaam product is? Als eerste ligt de grote duurzaamheid van bamboe in het feit dat het zo snel groeit. In 5 tot 7 jaar is een bamboestam volwassen en kan hij dus gekapt worden. Er zal niet snel een bamboe tekort ontstaan. Als tweede is bamboe ook om een andere reden zeer duurzaam. Om het wetenschappelijk uit te leggen slaat bamboe tijdens de groei CO2 op en hierdoor wordt CO2 vastgelegd zolang het bamboe product in gebruik is. Dit kan oplopen tot 1662 Kg CO2 per m3 bamboe. Onze bamboe producten voldoen aan de E1 norm en veel ook aan de E0 norm. Het binnenklimaat ondervindt geen last van vluchtende stoffen. Dit is ideaal voor jouw binnenklimaat en gezondheid.

Verwerking van bamboe

Niet alleen de kap en groei van de bamboe is milieuvriendelijk, ook het verwerken van de bamboe tot parket en plaatwerk wordt op een bewuste wijze gedaan. Zo wordt de energie die de fabriek gebruikt voor het maken van de vloer voor een groot deel geleverd door ovens, waarin zaagsel en houtafval duurzaam worden verbrand. Voor de verlijming wordt uitsluitend met Europese leveranciers (met milieukeurmerken) gewerkt, zodat we de gegarandeerde kwaliteit kunnen bereiken. De gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm, de Europese norm die bepaalt dat plaatmaterialen per 100 gram niet meer dan 10 milligram formaldehyde mogen bevatten.

Bamboe vloeren

Bezoek onze showrooms

Wij hebben twee showrooms. Wij zijn open op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via het formulier of telefonisch!

Showroom Amsterdam

Elementenstraat 1
1014 AR Amsterdam

T 020 210 1493

Showroom Doorn

Boswijklaan 52
3941 ZN Doorn

T 0343 493 203

Bamboe vloeren

Voordelen van duurzaam parket op een rij

Dat bamboeparket veel voordelen heeft is duidelijk. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij nog een keer alle voordelen voor jou op een rij gezet:

  • Bamboe parket is in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Bamboe parket is duurzaam
  • Bamboe parket is makkelijk schoon te maken
  • Bamboe parket is makkelijk in onderhoud
  • Bamboe parket is hygiënisch
  • Bamboe parket gaat heel lang mee
  • Bamboe parket is milieuvriendelijk

Neem contact met ons op

Wil je ook graag duurzaam parket aanschaffen en laten leggen? De experts van Natuurlijk Bamboe doen dit voor jou! Onze showroom in Amsterdam is goed bereikbaar en geeft een mooie indruk van alles wat je met bamboe kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 016 1633. Wil je graag meer weten over onze diensten? Vul dan ons contactformulier in. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.