Kosten vloerverwarming per m2

Terug naar overzicht
vloerverwarming

Vloerverwarming in uw huis

De meeste nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig gebouw met vloerverwarming. Maar vloerverwarming kan ook aangebracht worden in bestaande huizen. De verwarmingsbuizen voor de vloerverwarming worden dan ingefreesd in de cementdekvloer of in een droogbouw-systeem.

De kosten voor het aanleggen van warmwatervloerverwarming hangen af van het oppervlakte en de verdeler. Informeer uzelf goed voordat u een keuze maakt.

Lees meer over vloerverwarming.

vloerverwarming per m2 leggen

Als de vloerverwarming is aangelegd en de sleuven zijn dichtgesmeerd, dan kan er voor aan afwerking gekozen worden. Hierbij is van belang dat er gekozen wordt voor een materiaal met hoge thermische geleidbaarheid en lage warmteweerstand. Zo komt de warmte het beste de ruimte in en geniet u het meest van uw vloerverwarming.

Eigenschappen van bamboe

Bamboe is zo’n materiaal met hoge thermische geleidbaarheid en lage warmteweerstand. Hierdoor is het uiterst geschikt om gelegd te worden op vloerverwarming. De bamboe vloer wordt verlijmd op de dekvloer omdat de warmtedoorgifte zo het meest optimaal is. Bamboe vloeren voor op vloerverwarming hebben wij in meerdere soorten. Voor vloerverwarming is een dunnere bamboe vloer zoals de Supreme het meest geschikt omdat deze iets dunner is dan onze andere vloeren.

Daarnaast reageert het bamboe materiaal minder op luchtvochtigheid en temperatuur dan bijvoorbeeld een eiken vloer. Het krimpen en uitzetten van de bamboe vloerdelen is dus ook minder. Dit is met name met vloerverwarming een groot voordeel.

Een bamboe vloer voor op vloerverwarming begint al rond de €100,- per m² inclusief lijm en leggen.

Mogelijkheden van bamboe

In onze showroom hebben wij meerdere vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Naast onze standaard producten hebben wij ook meerdere afwerk mogelijkheden zoals bijvoorbeeld extra matte lak of een witte olie; dit geeft een lichte whitewash uitstraling.

bamboe vloer showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom! Hier kunnen wij u al onze bamboe vloeren laten zien en u verder informeren. Vergeet dan ook uw bouwtekening niet. De maten hiervan kunnen wij dan gebruiken voor het opstellen van een vrijblijvende offerte.